Foto ©lekkerduurzaam.nu

De verborgen Impact

12  december 2019

Als je bezig bent om bewuster en duurzamer te leven, dan raad ik je aan 'De verborgen impact van Babette Porcelijn te lezen. Na het lezen van het boek weet je waar je waar de prioriteiten liggen om je leven te verduurzamen. Een toegankelijk boek voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in hoe processen verlopen en welke (negatieve) impact dit heeft wat wij als consument niet zien.

De schrijfster is van een grafisch ontwerper net als ik en dit zie je ook terug in het boek. Omdat ze ontwerper is wordt informatie het op een heldere toegankelijke manier verteld en  door het gebruik van kleurrijke infographics maakt het processen  heel inzichtelijk. 

Ik verbaasde mij vooral ook over uitkomst van de top 10 van de grootste impacts in ons dagelijksleven.
Soms best confronterert om te ontdekken wat de totale impact is van een product waar ik mij niet van bewust was. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik nu bepaalde dingen niet meer kan of wil doen of kopen. Wat ik wel weet: welke bewuste keuzes ik kan maken en wat ik kan doen om zo mijn footprint zo klein mogelijk te houden. Na het lezen van het boek weet je waar je waar de prioriteiten liggen om je leven te verduurzamen. Wat is noodzaak om te hebben en wat wil je graag hebben. Met deze kennis kun je op zoek naar alternatieven.

Op haar website vind je een tool waarmee je jouw impact kunt meten en inzicht krijgt in welke thema’s jij nog een groot verschil kunt maken.