Illustratie Marijn Post

Owner of my own happiness 

Hoi! Mijn naam is Esmee. Ik woon in Utrecht met mijn vriend Marcel, twee tienerdochters en onze gestippelde hond James. Ik heb als grafisch vormgever 12 jaar mijn eigen ontwerpstudio Fondly gehad. En nu? Nu is het tijd om een andere richting op te gaan.

De afgelopen tijd ben ik me gaan verdiepen in duurzaamheid. In mijn zoektocht ontdek ik elke dag weer nieuwe, toffe initiatieven die bijdragen aan een duurzame, lievere en dus leukere wereld. Daar word ik blij van! En blijheid moet je delen, vind ik. Vandaar dit blog. Logisch, toch?

En het leuke is: jij en ik kunnen samen al hele mooie dingen doen. Ieder vanuit zijn eigen talent, interesse en mogelijkheden. Want een bewuster en duurzamer leven is dichterbij dan je denkt! Via mijn blog deel ik graag hoe goed we al bezig zijn en breng ik je misschien wel op ideeën. Of daag ik je uit jouw leuke idee of initiatief met me te delen. Dan maak ik een plekje voor je vrij. Jij blij, ik blij. Wereld een stukje blijer. Simpel én effectief.

Ik werk vanuit Utrecht, want de Domstad is mijn muze. Je kunt me vaak vinden ‘het Stadshuisje’. Een klein, eeuwenoud pandje in hartje Utrecht. Ik heb het omgetoverd tot een lichte en inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers. Verbinden en delen staan centraal. In het Stadshuisje werkt inmiddels een aantal vaste creatieve bewoners. Wekelijks schuiven inspirerende ondernemers aan achter ons flexbureau. Zo ontstaan er in dat kleine huisje grootse ideeën, van concept tot creatie.

Kopje koffie met me drinken? Lijkt me leuk!

Wat ik doe 

omdat alle kleine beetjes helpen

Omdat ik de wereld een klein beetje beter wil maken, besef ik mij dat ook ik mijn footprint kan beïnvloeden. Iedere duurzame verandering, hoe klein ook, maakt impact. Het zijn bijvoorbeeld de 'kleine' dagelijkse dingen die ik doe of de gebruiksvoorwerpen die zo vanzelfsprekend zijn geworden dat ik me er niet eens meer bewust van ben hoe groot de impact is op het milieu. Daarom ben ik aan het onderzoeken wat ik in mijn dagelijkse leven veel doe of gebruik om te kijken of ik dit kan vervangen voor iets dat duurzamer is. Je kunt nu eenmaal niet álles anders doen, sommige dingen maken het leven dan te ingewikkeld of duur, maar iets compenseren kun je altijd!

Tandenborstels 
PLANET

Het gebruik van een tandenborstel skip je niet even uit je dagelijkse leven. Maar helaas zijn de plastic varianten een groot probleem voor het mileu. Ook elektrische tandenborstels met batterijen of een accu zijn vervuilend. Omdat je een tandenborstel zó veel gebruikt, vroeg ik mij af of er niet een duurzamere oplossing bestaat…

Wat een staafjes! 
PLANET

Ik was mij er niet eens meer van bewust, maar ik gebruikte dagelijks wattenstaafjes tijdens het opdoen van mijn make-up. En nog gekker, ik stond er niet eens meer bij stil dat deze van plastic en katoen zijn gemaakt.
En nog erger, al die wattenstaafjes belanden voor een groot deel in de oceaan. Op internet kwam ik een (duurzaam) alternatief tegen.

Slimme thermostaat
PLANET

Zo’n 12 jaar geleden zijn we overgestapt naar groene stroom. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar nog belangrijker is om te kijken hoe je omgaat met je stroomverbruik. Sinds een tijdje hebben we daarom een slimme thermostaat. Hiermee regelen (en regeluren) we de warmte in ons huis met een handige app.